Heruitgevonden snijvloeistoffen

Heruitgevonden snijvloeistoffen

Castrol Alusol XBB en Castrol Hysol XBB

Bij het vervaardigen van precisiecomponenten voor de automobielindustrie, de machinebouw enbewerkte metalen producten zijn er veel eisen en uitdagingen. Elke dag weer moeten steeds hogere productiedoelen worden gehaald, moeten planningen geoptimaliseerd worden en stilstandtijden worden verminderd.

Fabrikanten worden gedwongen een keuze te maken, wat dagelijks resulteert in concessies.

Prestaties in balans met de behoefte aan antibacteriële behandelingen
Gebruik van biocide in balans met gezondheids- en veiligheidseisen
pH-stabiliteit in balans met vloeistofonderhoud

De experts van Castrol zijn aan de slag gegaan om deze tegenstrijdige uitdagingen het hoofd te bieden, zodat u het onderhoud van uw verspaningsvloeistof kunt beperken, zonder concessies te moeten doen  aan de totale prestaties.  Castrol heeft Castrol Alusol SL 51 XBB en Hysol SL 35 XBB geintroduceerd op basis van een unieke  technologie die geen boorzuur, biocide, formaldehyde afgevende verbindingen bevat.

Kortom: de nieuwe Castrol Alusol XBB en Hysol XBB producten staan voor optimale verspanende prestaties en veiligheid voor mens en milieu!

Castrol Alusol XBB en Hysol XBB zijn de sprekende voorbeelden van een nieuwe vloeistofgeneratie met een opmerkelijke combinatie van eigenschappen. Deze watermengbare ‘high-performance’ metaalbewerkingsvloeistoffen zijn boorvrij, nitrietvrij, chloorvrij en bevat geen (afgeleide) formaldehyde-houdende stoffen. Castrol Alusol XBB en Hysol XBB zijn daarmee optimaal veilig voor mens en milieu!

Bovendien leggen Castrol Alusol XBB en Hysol XBB de gezonde basis voor verlenging van de vloeistofstandtijd binnen de verspanende industrie. Machines blijven schoner en huidklachten bij productiemedewerkers verdwijnen. Daarnaast zorgt deze nieuwe vloeistoffen voor een reductie van het vloeistofverbruik (in vergelijking met conventionele vloeistoffen) met 20 tot 50%! Een ander belangrijk voordeel ten opzichte van oudere vloeistofgeneraties is dat Castrol Alusol  XBB en Hysol XBB met zowel hard als zacht water gemengd kan worden, zonder risico op schuimvorming.

Castrol Alusol SL 51 XBB is speciaal ontwikkeld voor het bewerken van aluminiumlegeringen, maar is ook uitstekend inzetbaar voor het bewerken van hoog- en laaggelegeerd staal, ijzer, non-ferro metalen en titanium. Door de goede smerende eigenschappen wordt de levensduur van de verspanende gereedschappen door Castrol Alusol SL 51 XBB verlengd, terwijl de vloeistofgerelateerde beheer- en onderhoudskosten dalen. Daarnaast zorgt de ideale combinatie van smerende en koelende eigenschappen voor een verbeterde bewerkingskwaliteit (gladder oppervlak).

Kortom: Castrol Alusol XBB en Hysol XBB staan voor optimale verspanende prestaties en veiligheid voor mens en milieu!

Meer info:

Zie voor meer informatie over Castrol Alusol XBB en Hysol XBB de productbrochures. Meer informatie over de overige Castrol industriële smeermiddelen en metaalbewerkingsvloeistoffen, of advies gewenst op het gebied van smeertechnisch onderhoud? Bel dan 013/46.08.00 of vul het contactformulier in.

Castrol Alusol XBB brochure - NL
Castrol Hysol XBB brochre - NL


Contacteer ons | Privacy verklaring

Copyright ©2014 verolub.be Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door Cats&Dogs bvba