Castrol - Renault F1

RENAULT SPORT RACING kondigt BP EN CASTROL aan als nieuwe partner

Als Castrol Ambassador, zijn wij zeer fier op het nieuwe partnership met Renault Sport, dewelke wederom de know how en de professionaliteit van Castrol als marktleider binnen de automotive sector aantoont.

 

BP en Renault Sport Racing hebben vandaag een nieuwe samenwerking aangekondigd waarbij de mondiale oliemaatschappij deel gaat uitmaken van het onlangs vernieuwde Renault Sport Formule 1 Team. BP ondersteunt daarbij de ambities van het team om in de komende vijf jaar te strijden voor het wereldkampioenschap in de Formule 1. BP en Castrol, het mondiale smeermiddelen merk van de oliemaatschappij, gaan de brandstoffen en smeermiddelen leveren voor het komende Formule 1 seizoen, dat in maart van start zal gaan in Melbourne, Australië.

“De terugkeer van Castrol, een merk met een sterke historie in motorsport, is zeer goed nieuws en opent nieuwe mogelijkheden voor ons Formule 1 team. BP’s commitment onderstreept de voortdurende aantrekkingskracht van de Formule 1 op grote multinationals. We zijn trots en gemotiveerd om een technische partner en sponsor te hebben van dit kaliber,” geeft Jérôme Stoll, President, Renault Sport Racing, aan.
Renault Sport Racing kondigt BP en Castrol aan als nieuwe partner
Tufan Erginbilgic, Chief Executive, BP Downstream, merkt op: “Het ontwikkelen van superieure brandstof- en smeermiddelen technologieën is een belangrijke prioriteit van BP. Deze samenwerking creëert geweldige mogelijkheden voor de teams van zowel Renault als BP om samen te werken aan nog geavanceerdere brandstof- en smeermiddelen technologieën in de uiterst competitieve wereld van de Formule 1.”

“Door de invoering van nieuwe reglementen voor aerodynamica voor het seizoen 2017 in de Formule 1, zal het vermogen een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Brandstoffen en smeermiddelen gaan een groot verschil maken in de totale performance van de auto sinds de invoering van de reglementen voor het motorvermogen in 2014.” zegt Cyril Abiteboul, Managing Director, Renault Sport Racing. “De teams van BP en Castrol zijn zeer enthousiast over de mogelijkheden binnen de Formule 1en we hebben er alle vertrouwen in dat zij ons helpen om onze ambities voor onze nieuwe auto in 2017 waar te maken.”

BP en Castrol zullen deel uitmaken van het Renault Sport Formule 1 Team als de officiële brandstof- en smeermiddelen leverancier via de BP Ultimate en Castrol EDGE merken. De laatste keer dat de twee bedrijven samenwerkten was in het seizoen 1997, toen Williams Renault zowel het Formule 1 Constructors Championship als het Drivers Championship won.

“De visie dat Renault het beste team in de Formule 1 wil worden, is iets waar we binnen Castrol en BP trots op zijn om onderdeel van uit te maken,” zegt Mandhir Singh, COO, BP Lubricants. “Deel uitmaken van het team op dit moment, betekent dat we samen kunnen werken aan innovatieve oplossingen om zo nieuwe succesverhalen te schrijven.”


Contacteer ons | Privacy verklaring

Copyright ©2014 verolub.be Alle rechten voorbehouden. Ontwerp door Cats&Dogs bvba