CASTROL ALPHASYN GS 220 208L

Item No. A16551
De Castrol Alphasyn™ GS (voorheen Enersyn™ SG XP) is een serie volledig synthetische tandwielsmeermiddelen op basis van zorgvuldig geselecteerde polyglycolvloeistoffen en bevat antioxidant, roestwerende en EP toevoegingen met een hoge thermische stabiliteit. Toepassing De eigenschappen van Alphasyn
This product is temporarily out of stock.
Description
De Castrol Alphasyn™ GS (voorheen Enersyn™ SG XP) is een serie volledig synthetische tandwielsmeermiddelen op basis van zorgvuldig geselecteerde polyglycolvloeistoffen en bevat antioxidant, roestwerende en EP toevoegingen met een hoge thermische stabiliteit.

Toepassing
De eigenschappen van Alphasyn GS zijn intrinsiek beter dan die van minerale smeermiddelen, waardoor deze oliën bijzonder geschikt zijn voor het smeren van tandwielen en lagers bij hoge temperaturen, met name in grote walsinstallaties en kalandermachines.

Bij wormaandrijvingen met een laag toerental en een hoog koppel die worden gesmeerd met minerale olie, zal in grensvlakken sneller putcorrosie optreden en bronzen wormwielen zullen sneller slijten. Gevette olie (ook wel samengestelde olie genoemd) bleek effectief in het verminderen van putcorrosie, maar had als nadeel dat ze snel oxideren bij hoge bedrijfstemperaturen. De Alphasyn GS serie is geschikt voor deze toepassingen en hoeft bovendien minder vaak te worden ververst. Sommige fabrikanten passen deze oliën toe als levenduur smering. 

Voordelen
  • Minder wrijvingsverlies leidt tot een lager energieverbruik en lagere olietemperatuur.
  • Hogere thermische stabiliteit betekent minimale sludgevorming en afzettingen.
  • Hogere belastbaarheid en minder slijtage, in vergelijking met conventionele minerale oliën.
  • Inherent hogere viscositeitsindex (VI) die, in combinatie met het lagere vloeipunt, resulteert in een breder gebruikstemperatuurbereik (-30 °C tot 150 °C continue bulktemperaturen, met intermitterende bedrijfstemperaturen tot 220 °C)
Specifications
Merk Castrol
Verpakking 208L
    Loading
    Loading