CASTROL MOLUB-ALLOY 140/460 20L

Item No. A15066
Castrol Molub-Alloy tandwieloliën zijn ontwikkeld voor het smeren van gesloten tandwielen. Ze zijn vervaardigd uit componenten van de hoogste kwaliteit die zorgvuldig zijn geselecteerd op hun compatibiliteit met smerende vaste stoffen van Molub-legering. Het draagvermogen is afgeleid van de
This product is temporarily out of stock.
Description
Castrol Molub-Alloy tandwieloliën zijn ontwikkeld voor het smeren van gesloten tandwielen. Ze zijn vervaardigd uit componenten van de hoogste kwaliteit die zorgvuldig zijn geselecteerd op hun compatibiliteit met smerende vaste stoffen van Molub-legering.

Het draagvermogen is afgeleid van de formulering van Molub-Alloy en de gepatenteerde mix van smerende vaste stoffen. Deze metalen smerende vaste stoffen zijn behandeld om hun natuurlijke affiniteit met metalen oppervlakken te vergroten. Ze zijn ook volledig verspreid om de effectiviteit gedurende de levensduur van de olie te verzekeren.

De roest- en oxidatieremmende eigenschappen worden gemaximaliseerd voor een effectieve bescherming tegen roest en een lange levensduur.

Toepassing
Tandwieloliën van Molub-legering worden aanbevolen voor rechte, spiraalvormige, visgraatvormige en rechte of spiraalvormige kegelwielen. Ze zijn bijzonder geschikt voor zware belasting en schokbelastingen waar extreme druk (EP) eigenschappen vereist zijn. Ze mogen niet worden gebruikt wanneer tandwielfabrikanten het gebruik van niet-EP-smeermiddelen specificeren. 

Gebruik Molub-Alloy 170W/680 voor zware wormwieloverbrengingen waarbij ‘samengestelde’ tandwieloliën worden aanbevolen.

Molub-Alloy tandwielolie 300S/1000 is vooral geschikt voor gebruik in gesloten tandwielen voor de zware industrie en mijnbouwmachines.

Voordelen
- Verminderde wrijving, die het duidelijkst is onder grensomstandigheden, wordt direct toegeschreven aan de aanwezigheid van speciaal samengestelde smerende vaste stoffen. Dit voordeel is het meest uitgesproken bij frequent opstarten, lage snelheden en hoge en onverwachte belastingen.
- Het aanbrengen van een beschermende laag vaste stoffen van Molub-legering zorgt voor een aanzienlijke verlenging van de levensduur van zowel onderdelen als smeermiddel. Dit vergroot het dragende gebied, wat de bedrijfstemperaturen van de unit en slijtage kan verminderen.
- Realistische energiebesparingen zijn mogelijk door een vermindering van het piekvermogen tijdens koud opstarten.
- Seal lekkage wordt sterk verminderd. Er worden alleen compatibele basisoliën gebruikt die de neiging tot rubberzwelling beheersen. De vaste stoffen van Molub-legering smeren en verbeteren afdichtingscontactoppervlakken.
- Algehele besparingen worden afgeleid van het bovenstaande en zijn het gevolg van minder arbeid en stilstand, een soepelere, efficiëntere werking met een langere levensduur van onderdelen en langere smeercycli.
Specifications
Merk Castrol
Categorie Algemene industrie
Subcategorie Vetten
Verpakking 20L
    Loading
    Loading