CASTROL VISCOGEN KL 300 SPRAY 12X0,4L

Item No. A06246
Beschrijving Castrol Viscogen KL™ is een reeks van synthetische smeermiddelen welke ontwikkeld zijn voor (ketting)smering bij hoge temperatuur in een agressieve omgeving, daar waar gebruik van conventionele minerale of synthetische olie leidt tot overmatige slijtage, koolstofvorming en vorming van
This product is temporarily out of stock.
Description

Beschrijving

Castrol Viscogen KL™ is een reeks van synthetische smeermiddelen welke ontwikkeld zijn voor (ketting)smering bij hoge temperatuur in een agressieve omgeving, daar waar gebruik van conventionele minerale of synthetische olie leidt tot overmatige slijtage, koolstofvorming en vorming van hinderlijke residues. De producten kunnen gebruikt worden tot een temperatuur van +200°C, al dan niet afhankelijk van de viscositeit. Viscogen KL producten zijn ontwikkeld vanuit basisolie welke een goed hechtende, transparante en reukloze smeerfilm vormt. Verder wordt gebruik gemaakt van een additievensysteem dat vrij is van metalen, siliconen en vaste smeermiddelen, en zorgt voor een goed draagvermogen en bescherming tegen slijtage.

Toepassing

Castrol Viscogen KL™ is beschikbaar in 2 verschillende viscositeiten. De juiste keuze hangt af van de gebruiksomstandigheden. Belangrijk bij de keuze is de afmeting van de ketting en ook het type (bijv. rollen, pen, ladder, lier- of hijsketting). Ook de manier van aanbrengen van het smeermiddel is van belang (bijv. handmatig, druppelsmering, centrale smering, spuitbus). Viscogen KL™  kan gebruikt worden in veel verschillende industriën zoals bijv. pallettransportkettingen, bakkerijmachines, verflijnen, transportkettingen, textiel- spanramen, wasinstallaties, ovenkettingen, hakkers, leibanen, spindels, kabels, open tandwielen, plastic tandriemen en papieraanvoer van offsetdrukmachines.

Voordelen

 • Buitengewone hechting, penetratie en drukopnemend vermogen
 • Wordt niet uitgewasen door water, bestand tegen heet water
 • Themisch stabiel in de range van pH 2,5 tot pH 10,5
 • Reukloos, niet giftig
 • Bevat geen siliconen
 • Excellente bescherming tegen corrosie
 • Buitengewoon bestand tegen veroudering
 • Thermisch stabiel - afhankelijk van de viscositeit zelfs tot 250 °C
 • Indien het verdampt bij hoge temperatuur blijft er zeer weinig residu achter
Specifications
Merk Castrol
Categorie Algemene industrie
Subcategorie Kettingoliën
Verpakking 12X0,4L
  Loading
  Loading