CASTROL CARECUT ES 1 20L

Item No. A15216
Castrol CareCut ES 1 is een heldere en vrijwel kleurloze synthetische snijvloeistof samengesteld op basis van biologisch afbreekbare esters. Het product is chloorvrij en dus aanzienlijk minder belastend voor het milieu dan minerale producten. De lagere milieubelasting blijkt ook uit de indeling in
This product is temporarily out of stock.
Description
Castrol CareCut ES 1 is een heldere en vrijwel kleurloze synthetische snijvloeistof samengesteld op basis van biologisch afbreekbare esters. Het product is chloorvrij en dus aanzienlijk minder belastend voor het milieu dan minerale producten. De lagere milieubelasting blijkt ook uit de indeling in WGK 1 ('Wasser Gefährdungs Klasse'), de veiligst mogelijke.

Het biedt de gebruiker belangrijke voordelen wanneer conventionele minerale oliën onvoldoende prestaties leveren, als er veel nevelvorming of geuroverlast optreedt of wanneer er hoge eisen aan de veiligheid voor het milieu gesteld worden.

Toepassing
Castrol CareCut ES 1 heeft de hoogste viscositeit van de Carecut ES-serie en is uitermate geschikt voor zware bewerkingen, zoals draaien, frezen, boren, tandwiel steken en afwikkelfrezen van bijvoorbeeld hooggelegeerd staal, roestvast staal, automatenstaal en aluminium. Het is buitengewoon geschikt voor nauwkeurige bewerkingen en wanneer er hoge eisen gesteld worden aan de oppervlakte ruwheid.

Eigenschappen en voordelen
 • Weinig mist of schuim, zelfs bij hoge druk, geeft minder olieverbruik en schone werkomgeving en dus verhoogde productiviteit.
 • Uitstekende spoelende en smerende werking geeft lange levensduur van het gereedschap, hoge oppervlaktekwaliteit en nauwkeurige maatvoering.
 • Goede filtreerbaarheid en hoge oxidatie stabiliteit geven het product een lange levensduur.
 • Bevat geen chloor, minerale olie en geen zware metalen. De ester basisolie is gemakkelijk biologisch afbreekbaar. Het product is dus weinig belastend voor het milieu en geeft een reductie van afvoerkosten.
 • Hoog vlampunt, weinig geur en weinig mist vorming geven een verbetering van de werkomgeving.
 • Dankzij superieure additieven technolgie geschikt voor een brede range metalen en dus de mogelijkheid verschillende olie soorten te vervangen.
 • Goed zicht op het werkstuk door de heldere en vrijwel kleurloze vloeistof.
Specifications
Merk Castrol
Categorie Metaalbewerkingsindustrie
Subcategorie Volle verspaningsvloeistoffen
Verpakking 20L
  Loading
  Loading