CASTROL HONILO 971 208L

Item No. A15496
Castrol Honilo 971 een serie chloorvrije geactiveerde metaalbewerkingsvloeistoffen. Het bevat geen PCB of PCT's en andere gechloreerde bestanddelen. Toepassing Castrol Honilo 971 is speciaal ontwikkeld voor het honen, finishen, fijndraaien, fijnboren, diepgatboren, sleuffrezen, zagen en het frezen
This product is temporarily out of stock.
Description
Castrol Honilo 971 een serie chloorvrije geactiveerde metaalbewerkingsvloeistoffen. Het bevat geen PCB of PCT's en andere gechloreerde bestanddelen.

Toepassing
Castrol Honilo 971 is speciaal ontwikkeld voor het honen, finishen, fijndraaien, fijnboren, diepgatboren, sleuffrezen, zagen en het frezen van glas. Het is ook uitermate geschikt voor het draadtrekken. Het is een serie oliën om de fijnste oppervlaktekwaliteit te verkrijgen en in vergelijking met andere soortgelijke producten vallen ze sterk op door hun positieve eigenschappen. Deze eigenschappen, zoals uitstekende spoelwerking en het makkelijk afstaan van de spaantjes, zijn speciaal voor de genoemde bewerkingen van groot belang. Zo blijven ze ook tijdens langdurig gebruik helder en transparant en zijn goed bestand tegen veroudering.

De zeer goede koelende werking bewerkstelligt lage temperaturen, waardoor zeer nauwe toleranties aangehouden kunnen worden. Het activeringspakket is zo gekozen dat ook bij de zwaarste verspaning een optimale standtijd van het gereedschap bereikt wordt.

De goede spoelwerking maakt het mogelijk bewerkingen met zeer fijne stenen uit te voeren, zonder dat deze dichtslaan.

Zo wordt Castrol Honilo 930 aanbevolen voor het honen van gietijzer.
Castrol Honilo 971 daarentegen is uitermate geschikt voor het honen van taaie staalsoorten bij zware verspaningen en bij diepgatboren.

Eigenschappen en voordelen van Castrol Honilo 900 Serie
  • Uitstekende spoelwerking en het makkelijk afstaan van de spaantjes,
  • Blijven ook tijdens langdurig gebruik helder en transparant,
  • Goed bestand tegen veroudering,
  • Chloorvrij.

Te reinigen met
Afhankelijk van o.a. de soort bevuiling en gebruikte apparatuur. Castrol heeft een uitgebreid scala aan reinigingsmiddelen. Onze Technisch Adviseurs kunnen u helpen de keuze te bepalen.

Opslag
Geadviseerd wordt deze bij voorkeur onderdak op te slaan. Wanneer men echter genoodzaakt is om de vaten buiten op te slaan dienen deze horizontaal te worden gelegd, met de bondels onder het olieniveau, ten einde intrede van water en het uitwissen van opschriften te voorkomen. Tevens mogen de producten niet opgeslagen worden bij een temperatuur onder de 5 en boven de 40 °C, blootgesteld worden aan felle zon of aan temperaturen onder het vriespunt ten einde een achteruitgang in kwaliteit te voorkomen.

Gezondheid, veiligheid en milieu
Voor deze aspecten is een afzonderlijk Veiligheids Informatieblad beschikbaar met specifieke details inzake risico's, voorzorgs- en eerste hulp maatregelen. Tevens zijn de potentiële effecten van verontreiniging van het milieu hierin omschreven en zijn aanwijzingen opgenomen voor de verwijdering van afgewerkt product. Lees voor het gebruik deze gegevens zodat verantwoord met dit product kan worden omgegaan.
Specifications
Merk Castrol
Categorie Metaalbewerkingsindustrie
Subcategorie Volle verspaningsvloeistoffen
Verpakking 208L
    Loading
    Loading