CASTROL OPTILEB GR 823-0 18KG

Item No. A16561
Castrol Optileb GR 823 vet (voorheen Molub-Alloy Foodproof 823 FM) is ontwikkeld voor algemene smering in de levensmiddelen- en drankenindustrie. Overal waar incidenteel kontakt met levensmiddelen of dranken mogelijk is verkleind Optileb GR 823 het risico op contaminatie. Optileb GR 823 vet is
This product is temporarily out of stock.
Description
Castrol Optileb GR 823 vet (voorheen Molub-Alloy Foodproof 823 FM) is ontwikkeld voor algemene smering in de levensmiddelen- en drankenindustrie. Overal waar incidenteel kontakt met levensmiddelen of dranken mogelijk is verkleind Optileb GR 823 het risico op contaminatie.

Optileb GR 823 vet is vervaardigd van zeer zuivere, eetbare blanke olie en bevat een door de Amerikaanse FDA (Foodand Drug Administration) goedgekeurde verdikker. Het Amerikaanse Ministerie van Landbouw heeft Optileb GR 823 goedgekeurd en een USDA H1 status gegeven. Optileb GR 823 vetten hebben gunstige eigenschappen voor wat betreft het schoonhouden van de werkruimten in de levensmiddelen en aanverwante industriën.

Toepassing
- Optileb GR 823 kan worden gebruikt in alle soorten machines die een vet vereisen, dat ook bij hogere temperaturen tot circa 135 °C bruikbaar is.
- Het vet is zeer geschikt als smeermiddel voor de lagers van allerlei soorten transportsystemen zoals roller- en kettingbanen.
- Het dunnere vet Optileb GR 823-0 kan o.m. worden gebruikt in tandwielkasten met risico op lekkage. Het vet vloeit direct terug en zorgt voor konstante smering van de tandwielkast.

Voordelen
Optileb GR 823 wordt omschreven als fysiologisch onschadelijk en mag gebruikt worden op plaatsen waar incidenteel contact met levensmiddelen mogelijk is. Een eventuele lekkage leidt dus niet automatisch tot afkeur, of erger, “recall” van uw product. Het hoge smeltpunt en de niet druipende eigenschappen maken de kans op verontreiniging van verwerkte producten minimaal. Het vet is goed waterbestendig , dit geeft een aanzienlijk voordeel bij het schoonspuiten van machines.
Specifications
Merk Castrol
Verpakking 18KG
    Loading
    Loading