CASTROL CARECUT ES 3 208L

Artikelnummer A16753
Castrol CareCut ES 3 is een heldere en vrijwel kleurloze synthetische snijvloeistof samengesteld op basis van biologisch afbreekbare esters. Het product is chloorvrij en dus aanzienlijk minder belastend voor het milieu dan minerale producten. De lagere milieubelasting blijkt ook uit de indeling in
Dit product is tijdelijk uit stock.
Omschrijving
Castrol CareCut ES 3 is een heldere en vrijwel kleurloze synthetische snijvloeistof samengesteld op basis van biologisch afbreekbare esters. Het product is chloorvrij en dus aanzienlijk minder belastend voor het milieu dan minerale producten. De lagere milieubelasting blijkt ook uit de indeling in WGK 1 ('Wasser Gefährdungs Klasse'), de veiligst mogelijke.

Het biedt de gebruiker belangrijke voordelen wanneer conventionele minerale oliën onvoldoende prestaties leveren, als er veel nevelvorming of geuroverlast optreedt of wanneer er hoge eisen aan de veiligheid voor het milieu gesteld worden.

Toepassing
Castrol CareCut ES 3 heeft de laagste viscositeit van de Carecut ES-serie en is speciaal geschikt voor het honen en superfinishen van staal en non-ferro metalen. Het is geschikt voor conventionele en diamant hoonstenen alsmede voor het tandwielhonen met machines zoals Fässler en Reishauer. Het kan ook gebruikt worden voor slijpen of algemene verspaning van aluminium, koperlegeringen, gietijzer en laaggelegeerd staal.

Eigenschappen en voordelen
 • Uitstekende spoelende en smerende werking geeft lange levensduur van de hoonstenen, hoge oppervlaktekwaliteit en nauwkeurige maatvoering.
 • Dankzij de lage viscositeit en uitstekende bevochtiging minder uitsleep en lager verbruik.
 • Goede filtreerbaarheid en hoge oxidatiestabiliteit geven het product een lange levensduur.
 • Bevat geen chloor, minerale olie en geen zware metalen. De ester basisolie is gemakkelijk biologisch afbreekbaar. Het product is dus weinig belastend voor het milieu en geeft een reductie van afvoerkosten.
 • Hoog vlampunt, weinig geur en weinig mistvorming geven een verbetering van de werkomgeving.
 • Dankzij superieure technolgie van additieven geschikt voor een brede range metalen en dus de mogelijkheid verschillende oliesoorten te vervangen.
 • Goed zicht op het werkstuk door de heldere en vrijwel kleurloze vloeistof.
Specificaties
Merk Castrol
Categorie Metaalbewerkingsindustrie
Subcategorie Volle verspaningsvloeistoffen
Verpakking 208L
  Laden
  Laden