CASTROL ALUSOL SL 51 XBB IBC 1000L

Artikelnummer A17865
Castrol Alusol SL 51 XBB is een hoogwaardige watermengbare metaalbewerkingsvloeistof. Het is geformuleerd zonder boorzuur of formaldehyde afgevende verbindingen. Castrol Alusol SL 51 XBB bevat toevoegingen welke goede verspaning en oppervlaktekwaliteit geven. Dit is een stabiel product en is
Dit product is tijdelijk uit stock.
Omschrijving
Castrol Alusol SL 51 XBB is een hoogwaardige watermengbare metaalbewerkingsvloeistof. Het is geformuleerd zonder boorzuur of formaldehyde afgevende verbindingen. Castrol Alusol SL 51 XBB bevat toevoegingen welke goede verspaning en oppervlaktekwaliteit geven. Dit is een stabiel product en is bruikbaar over een breed bereik van waterhardheid. Daarmee helpt het de bedrijfskosten te reduceren. Castrol Alusol SL 51 XBB kan zowel in centrale systemen als in kleinere individuele systemen ingezet worden.

Toepassing
Castrol Alusol SL 51 XBB is speciaal ontwikkeld voor het bewerken van aluminiumlegeringen. Het kan ook gebruikt worden voor laaggelegeerd staal.

Voordelen
  • Boorvrij en daarmee goede milieu eigenschappen en verbeterde residu kenmerken.
  • Bevat geen chloor of nitriet om te voldoen aan de wetgeving voor afvalbehandeling en milieu.
  • Dankzij de goede weerstand tegen bacterie- en schimmelinfecties heeft het een lange levensduur met minder onderhoud en machinestilstand.
  • Smerende additieven speciaal geselecteerd voor de langere standtijd van gereedschappen en betere oppervlaktekwaliteit bij de bewerking van aluminium.
  • Goede bevochtigende eigenschappen en geeft daardoor weinig uitsleepverlies met schonere machines en onderdelen.
  • Geschikt voor bewerking van verschillende metalen met één product.
Aanbevolen concentratie
Slijpen: 6-7%
Algemene verspaning: 6-8%
Boren: 7-9%
Ruimen en Tappen: 8-10%
Broachen: 8-10%
Water hardheid 100-800 ppm CaCO3 (5-44 °D)
Specificaties
Merk Castrol
Categorie Metaalbewerkingsindustrie
Subcategorie Watermengbare verspaningsvloeistoffen
Verpakking IBC
    Laden
    Laden