EGGERS DYNAMOMETER PT 501GW - WORKSHOP VERSION (500KW)

Artikelnummer A18494
Deze nieuwe EGGERS dynamometer wordt geproduceerd door de fabrikant van de reeds bekende EGGERS dynamometer: KL-Maschinenbau. Net als alle andere testbanken van de fabrikant wordt hij in Rendsburg ontworpen en geproduceerd. Een generator als remmedium In het algemeen werkt de nieuwe EGGERS
Dit product is tijdelijk uit stock.
Omschrijving
Deze nieuwe EGGERS dynamometer wordt geproduceerd door de fabrikant van de reeds bekende EGGERS dynamometer: KL-Maschinenbau. Net als alle andere testbanken van de fabrikant wordt hij in Rendsburg ontworpen en geproduceerd.

Een generator als remmedium

In het algemeen werkt de nieuwe EGGERS dynamometer zoals de beproefde modellen volgens het principe dat zowel - het koppel als het toerental afzonderlijk worden gemeten. De generator waarmee de motor wordt belast, is daarom voorzien van een koppelmeetnaaf. Deze koppelmeetnaaf meet het resulterende koppel, een snelheidssensor registreert het toerental per minuut. Uit deze exact gemeten waarden berekent de besturingselektronica het vermogen van het testobject volgens de vermogensformule*. Onnauwkeurigheidsfactoren zoals voortdurend veranderende rendementen van de generator worden geëlimineerd, omdat dit remmedium alleen tot taak heeft de motor te belasten - maar in principe niet wordt gebruikt voor vermogensmeting. Deze meetmethode is fysisch verantwoord en internationaal erkend.

Zoals alle andere EGGERS-dynamometers is ook het model PT 501 G kalibreerbaar. De hiervoor benodigde tijd is zeer gering en kan door de gebruiker vakkundig worden uitgevoerd.
Om een hoge duurbelasting te bereiken, wordt bij dit nieuwe model een elektrische generator gebruikt als remmedium. De opgewekte elektriciteit wordt in warmte omgezet door middel van zwaar gedimensioneerde weerstanden met een groot vermogen. Het zeer hoge continue remvermogen van de nieuwe EGGERS Dynamometer blijft constant en neemt in het geheel niet af. De nieuwe EGGERS dynamometer kan zonder nakoelen worden uitgeschakeld - onmiddellijk na de test (warme uitschakeling). 
Specificaties
Merk Eggers
    Laden
    Laden