CASTROL BRAYCOTE 2115-2 6,8KG

Art nr. A17692
Castrol Braycote™ 2115 (voorheen Molub-Alloy 2115) is een reeks thermisch stabiele synthetische lagervetten. De producten zijn samengesteld op basis van een geavanceerde synthetische vloeistof en een temperatuurstabiele nonsoap verdikker. Braycote 2115 bevat vaste smeermiddelen voor een goede
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Omschrijving
Castrol Braycote™ 2115 (voorheen Molub-Alloy 2115) is een reeks thermisch stabiele synthetische lagervetten. De producten zijn samengesteld op basis van een geavanceerde synthetische vloeistof en een temperatuurstabiele nonsoap verdikker. Braycote 2115 bevat vaste smeermiddelen voor een goede bescherming tegen slijtage en is ontworpen om de levensduur en smeerintervallen van hoge-temperatuurlagers ten opzichte van conventionele vetten aanzienlijk te verlengen.

Toepassing
Braycote 2115 is hoofdzakelijk ontwikkeld voor gebruik in lagers van transportbanden voor ovens en wordt aanbevolen voor lagers die worden gebruikt in lakdroogovens, textielspanramen en vergelijkbare toepassingen waarbij minimale nasmering en druipvrij werken vereist zijn. Dit lagervet kan worden gebruikt in continue toepassingen bij 250 °C en kan worden blootgesteld aan wisselende temperaturen tot 280 ºC. Bij temperaturen boven 300 ºC dient afzuigventilatie te worden gebruikt. Braycote 2115 kan handmatig en met automatische distributieapparatuur worden aangebracht. 

Voordelen
 • Thermisch en chemisch stabiel - hoge weerstand tegen oxidatie bij hoge temperaturen waardoor smeerintervallen kunnen worden verlengd zonder onnodig risico van te weinig smering, ontbreken van smering of een toename van het energieverbruik.
 • Nagenoeg inert onder 300 ºC, vertoont niet de gebruikelijke indikking en verharding van aardolievetten als die bij dergelijke hoge temperaturen worden gebruikt.
 • Zelfs bij hoge temperaturen (raadpleeg de toepassingssectie) is Braycote 2115 bestand tegen de meeste nietgefluoreerde oplosmiddelen en de meeste chemicaliën, waaronder sterke zuren, basen en oxidatiemiddelen.
 • Geringe vluchtigheid; verdampt erg langzaam bij hoge temperaturen en/of bij blootstelling aan een sterk vacuüm.
Extra Informatie
 • Braycote 2115 mag niet worden gemengd met andere vetten of oliën. Neem voor meer informatie contact op met uw lokale technische ondersteuningsteam.
 • Braycote 2115 is bij kamertemperatuur niet gevaarlijk en geeft geen substantiële irritatie van de huid of de ogen. 
 • Boven +250°C kan het product ontbinden en verdient het sterke aanbeveling een geforceerde afzuiging te gebruiken vanwege mogelijke ontwikkeling van giftige en/of zure dampen.
 • Als gevolg van de uitstekende weerstand van Braycote 2115 tegen gewone schoonmaak- en oplosmiddelen, kunnen industriële reinigingsmiddelen (oplosmiddelen met fluor) een effectievere manier van reiniging zijn.
Dit product heette voorheen Molub-Alloy 2115. De naam is in 2015 gewijzigd.
Specificaties
Merk Castrol
Categorie Algemene industrie
Subcategorie Vetten
  Aan het laden
  Aan het laden