CASTROL HYSOL SL 45 XBB 20L

Art nr. A17033
Castrol Hysol SL 45 XBB is een hoogwaardige semi-synthetische metaalbewerkingsvloeistof. Het is geformuleerd zonder boorzuur of formaldehyde afgevende verbindingen. Het bevat toevoegingen voor verbetering van de verspaningsprestaties en helpen bij het bereiken van een goede oppervlaktekwaliteit. Het
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Omschrijving
Castrol Hysol SL 45 XBB is een hoogwaardige semi-synthetische metaalbewerkingsvloeistof. Het is geformuleerd zonder boorzuur of formaldehyde afgevende verbindingen. Het bevat toevoegingen voor verbetering van de verspaningsprestaties en helpen bij het bereiken van een goede oppervlaktekwaliteit. Het product is stabiel en helpt bij het verlagen van de totale bewerkingskosten.

Hysol SL 45 XBB kan zowel in centrale systemen als in individuele machines ingezet worden.

Toepassing
Hysol SL 45 XBB is speciaal ontwikkeld voor het bewerken van aluminum en titanium legeringen die in de lucht- en ruimtevaartindustrie worden gebruikt. Het product is ook geschikt voor ijzer en staal legeringen.

Voordelen
- Vrij van boorverbindingen en voldoet daarmee aan de afvalrichtlijnen.
- Bevat geen chloor of nitriet of formaldehyde afgevende verbindingen om te voldoen aan de wetgeving voor afvalbehandeling en milieu.
- Dankzij de goede weerstand tegen bacterie- en schimmelinfecties heeft het een lange levensduur met minder onderhoud en machinestilstand.
- Laagschuimend bij de eenbevolen waterhardheid (zie details hierna).
- Smerende additieven speciaal geselecteerd voor de langere standtijd van gereedschappen en betere oppervlaktekwaliteit bij het bewerken van aluminium.
- Goede bevochtigende eigenschappen en geeft daardoor weinig uitsleepverlies met schonere machines en onderdelen.
- Geschikt voor een brede range materialen en bewerkingen en dus een mogelijkheid voor product rationalisatie.

Aanbevolen concentratie
Slijpen 5-7%
Algemen verspaning 6-8%
Boren 7-9%
Ruimen en tappen 8-10%
Brootsen 8-10%
Waterhardheid 6 - 45 °D = 100-800 ppm CaCO3
Specificaties
Merk Castrol
Verpakking 20L
    Aan het laden
    Aan het laden