CASTROL PERFORMANCE BIO HE 32 TG 20L

Art nr. A16965
Castrol Performance™ Bio HE 32 TG (voorheen Castrol Carelube™ HTG 32) is een serie biologisch beter afbreekbare hydraulische oliën welke samengesteld is uit een volledig geraffineerde raapzaadolie en een zorgvuldig geselecteerd additievenpakket. Het is voor meer dan 95% biologisch afbreekbaar (CEC
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Omschrijving
Castrol Performance™ Bio HE 32 TG (voorheen Castrol Carelube™ HTG 32) is een serie biologisch beter afbreekbare hydraulische oliën welke samengesteld is uit een volledig geraffineerde raapzaadolie en een zorgvuldig geselecteerd additievenpakket. Het is voor meer dan 95% biologisch afbreekbaar (CEC L-33-A-93) en goedgekeurd voor gebruik bij de VAMIL regeling. Om de oxidatiestabiliteit te optimaliseren heeft de basisolie een foto-synthetische behandeling ondergaan en werd een speciaal additievenakket toegepast welke tevens de weerstand tegen oxidatie en corrosie extra verhoogd.

Toepassing
Performance Bio HE 32 TG is speciaal ontwikkeld voor toepassingen waar, door lekkage, milieu-risico's kunnen ontstaan. Het is universeel inzetbaar in alle gangbare hydraulische systemen met een HLP klassificatie (bedrijfstemperaturen van -15 °C tot +70 °C). Binnen deze grenzen kan het in principe overal ingezet worden waar ook moderne minerale oliën gebruikt kunnen worden. Echter de aanwezigheid van water kan de levensduur van de olie verkorten. Neem daarom extra maatregelen om water uit systemen te verwijderen (bijv. grotere olietank met aftappunt, drogers of silicagelfilters). Performance Bio HE 32 TG heeft een zeer hoge natuurlijke viscositeitsindex waardoor het een multigrade karakter heeft. Afhankelijk van de viscositeit kan het minerale oliën vervangen met de onderstaande ISO VG klassen:
Performance Bio HE 32 TG van 15 tot 68.
Performance Bio HE 32 TG van 10 tot 32.
Performance Bio HE 32 TG is volledig mengbaar met minerale olie echter doen resten minerale olie afbreuk aan de prestaties en de biologische afbreekbaarheid van het product. Wij adviseren u dan ook systemen vooraf te spoelen. Zie voor aanvullende informatie onze Industrie informatiebladen "Beter biologisch afbreekbaar" en "Omschakelen hydraulische installatie".

Voordelen
 • De zeer hoge natuurlijke viscositeitsindex (> 200) geeft de olie een multigrade karakter en een bijzonder gunstige viscositeit/temperatuur verhouding met als gevolg dat het beter smeert bij wisselende temperaturen,
 • Het is inzetbaar over een breed temperatuurbereik waardoor het assortiment smeermiddelen gerationaliseerd kan worden,
 • De polaire struktuur zorgt voor een sterk hechtend vermogen op metaal en daarmee een zeer sterke smeerfilm,
 • Het is meer dan 95% biologisch afbreekbaar in zowel water (21 dagen) als grond (48 uur),
 • Is neutraal t.o.v. alle gangbare afdichtingen, machinelakken, slangen en filters,
 • Is mengbaar met minerale olie,
 • Overtreft de norm van DIN 51524 deel 3 HVLP,
 • Is voor meer dan 80 % geproduceerd uit volledig hernieuwbare grondstoffen.
Specificaties
Merk Castrol
Categorie Hydraulische vloeistoffen
Viscositeit/Kenmerk 32
Verpakking 20L
  Aan het laden
  Aan het laden