CASTROL OPTIGEAR BM 320 208L

Art nr. A16235
De Castrol Optigear BM zijn hoogwaardige tandwieloliën ontwikkeld voor extreme drukken en om het hoofd te bieden aan slijtagegerelateerde problemen op zwaarbelaste industriële tandwielen en lagers. De Optigear BM tandwieloliën zijn ontwikkeld voor gebruik in gesloten tandwielaandrijvingen en glij-
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Omschrijving
De Castrol Optigear BM zijn hoogwaardige tandwieloliën ontwikkeld voor extreme drukken en om het hoofd te bieden aan slijtagegerelateerde problemen op zwaarbelaste industriële tandwielen en lagers. De Optigear BM tandwieloliën zijn ontwikkeld voor gebruik in gesloten tandwielaandrijvingen en glij- en rollagers en worden meestal toegepast op plaatsen waar zware belastingen en schokbelastingen optreden. Dit smeermiddel is geformuleerd met Microflux Trans (MFT) en Plastic Deformation (PD) additieven. MFT PD helpt het smerend vermogen te verbeteren wanneer de gebruikstemperatuur en belastingen een bepaalde hoeveelheid activeringsenergie opwekken, waardoor microsmoothing van de oppervlakruwheid optreedt zonder de slijtage te verhogen. Het glad gemaakte oppervlak biedt een optimale bescherming tegen slijtage en een extreem lage wrijvingscoëfficiënt, vooral bij toepassingen met hoge druk, schokbelastingen, trillingen of lage snelheden. MFT PD helpt beschermen tegen vreten en schokbelastingen, handhaaft tegelijkertijd een hoog draagvermogen en kan het voortschrijden van micropitting bij vooraf beschadigde tandwielen helpen voorkomen. Specifieke viscositeiten binnen de Optigear BM reeks voldoen aan de eisen van DIN 51517, deel 3 CLP en aan de eisen van een breed scala industriële spelers en fabrikanten van apparatuur. Optigear BM 68 en BM 220 zijn ook ingedeeld als CGLP volgens DIN 51502.

Toepassing
De Optigear BM oliën zijn met name waardevol in de inloopfase en in toepassingen waar oppervlakken in het microbereik beschadigd zijn. Veelvoorkomende toepassingen zijn op rechte, spiraalvormige, schuine, visgraat- en planeettandwielen en op tandwielkoppelingen. Deze olie wordt ook gebruikt in rol- en glijlagers. Verder zijn ze bijzonder geschikt voor heavy duty-zuigerpompen voor boren voor modder of cement op zowel offshore als onshore boorlocaties.

Optigear BM heeft goede waterafscheidende eigenschappen. Optigear BM 68 en BM 220 kunnen ook gebruikt worden als leibaanolie.

Voordelen
In vergelijking met conventionele tandwielolie kan Optigear BM de volgende voordelen bieden:
- Tests hebben een reductie van de wrijvingscoëfficiënt aangetoond van maximaal 60% ten opzichte van conventionele oliën zonder PD-technologie. Dit kan resulteren in energiebesparingen, lagere temperaturen van het smeermiddel en componenten en een verbeterde operationele efficiëntie.
- In laboratoriumtests is aangetoond dat het MFT PD-pakket het verergeren van micropitting in vooraf beschadigde tandwielen kan voorkomen. Bij gebruik van gewone olie in vooraf beschadigde tandwielen bleken de bestaande slijtageniveaus tot wel drie keer te zijn verergerd. Het nivelleren van bestaande tandwielbeschadigingen verlaagt de kosten die samenhangen met reparaties en vervangingen en verbetert de operationele efficiëntie en de betrouwbaarheid van apparatuur.
- MFT PD olie zorgt voor superieure bescherming met slijtageniveaus van minder dan de helft als waargenomen in tests met conventionele olie³, wat helpt de geplande standtijd van tandwielen en lagers te verlengen. Deze langere standtijden betekenen op den duur minder afvoerkosten van afgewerkte olie.
- Vollastbedrijf kan in korte tijd worden bereikt, waarmee de inloopperiode nagenoeg wordt geëlimineerd.
- Optigear BM 68 en BM 220 CGLP leibaan olie (Onder voorbehoud van controle op compatibiliteit met de metaalbewerkende vloeistof)
Specificaties
Merk Castrol
Categorie Algemene industrie
Subcategorie Tandwieloliën
Verpakking 208L
    Aan het laden
    Aan het laden