CASTROL OPTIGEAR SYNTHETIC 800/220 20L

Art nr. A17168
Castrol Optigear Synthetic 800 synthetische tandwielolie (voorheen Tribol 800) is ontwikkeld voor gebruik in zwaarbelaste tandwielkasten en lagers welke in een breed temperatuursgebied moeten werken. Speciaal bedoeld voor lange levensduur van smeermiddel en machine bij hoge bedrijfstemperatuur. De
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Omschrijving
Castrol Optigear Synthetic 800 synthetische tandwielolie (voorheen Tribol 800) is ontwikkeld voor gebruik in zwaarbelaste tandwielkasten en lagers welke in een breed temperatuursgebied moeten werken. Speciaal bedoeld voor lange levensduur van smeermiddel en machine bij hoge bedrijfstemperatuur.

De hoge prestaties van Optigear Synthetic 800 zijn mogelijk dankzij synthetische polyalkyleenglycol en zorgvuldig gekozen toevoegingen. Daardoor heeft Optigear Synthetic 800 een hoge viscositeits index en is het thermisch stabiel en verdraagzaam met de metalen en elastomeren welke gebruikelijk zijn in de machinebouw. Optigear Synthetic 800 is mengbaar met water maar dankzij de corrosie remmers zal er geen corrosie ontstaan aan metalen onderdelen bij kleine hoeveelheden water in de olie. De toevoegingen geven de olie superieure EP (extreme pressure) eigenschappen.

Toepassing
De Optigear Synthetic 800 serie is speciaal geschikt voor het smeren van gesloten systemen en aandrijvingen bij hoge gebruikstemperatuur of zware belasting. Hoewel Optigear Synthetic 800 geschikt is voor alle soorten lagers en aandrijvingen, is het vooral effectief bij het beteugelen van slijtage en wrijving tussen glijdende vlakken zoals die voorkomen in bijvoorbeeld wormvertragingen. Daarbij heeft het een hoge affiniteit tot koperlegeringen. Voorbeelden van succesvolle toepassingen zijn papiermachines, veevoederpersen, kalanders, mengers, transportinstallaties, windturbines enz.

Voordelen
- Goed bestand tegen afschuiving. In minerale olie gebruikt men een toevoeging om de Viscositeits index te verbeteren, deze kan door zware belasting afbreken waardoor de viscositeit en de VI teruglopen. Bijgevolg wordt juist bij hoge temperatuur en zware belasting de olie te dun en ontstaat slijtage. Optigear Synthetic 800 heeft een synthetische basisolie met van nature een hoge viscositeits index (VI) zodat er geen toevoegingen nodig zijn om dit te bereiken. Daardoor zal de VI ook hoog blijven en dus zal de olie ook bij zware belasting blijven smeren.
- Betere bescherming van onderdelen bij zware belasting. De verbeterde EP eigenschappen van Optigear Synthetic 800 geven een veel betere bescherming dan minerale olie.
- Zeer goede bescherming tegen slijtage juist bij extreme temperatuur wisselingen en onder zware belasting.
- Het speciale pakket toevoegingen garandeert een goede corrosiebescherming van staal en gietijzer, zelfs in aanwezigheid van water.
- Geen aantasting van non-fero metalen dankzij de zorgvuldige keuze van de toevoegingen.
- Geavanceerde Optigear Synthetic 800 toevoegingen vormen een film welke minder wrijving geeft en slijtage beperkt. Daardoor krijgt men vooral bij wormaandrijvingen energiebesparing en zal de bedrijfstemperatuur beduidend lager zijn.
- Langere levensduur en verversingstermijn zijn mogelijk door de hoge weerstand tegen oxidatie en veroudering: de onderhoudskosten zullen dalen.
Specificaties
Merk Castrol
Categorie Algemene industrie
Subcategorie Tandwieloliën
Verpakking 20L
    Aan het laden
    Aan het laden