CASTROL OPTIGEAR 1100/150 208L

Art nr. A17019
De Optigear 1100 tandwieloliën (voorheen Tribol 1100) met Tribol Grease and Oil Additives (T.G.O.A.) betekenen een nieuwe en opmerkelijke vooruitgang op het gebied van de technologie van tandwielsmering. Deze reeks bestaat uit kwalitatief hoogstaande minerale oliën in combinatie met het T.G.O.A.
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Omschrijving
De Optigear 1100 tandwieloliën (voorheen Tribol 1100) met Tribol Grease and Oil Additives (T.G.O.A.) betekenen een nieuwe en opmerkelijke vooruitgang op het gebied van de technologie van tandwielsmering. Deze reeks bestaat uit kwalitatief hoogstaande minerale oliën in combinatie met het T.G.O.A. additievenpakket dat ruimschoots de werking van alle tot nu toe bekende EP en slijtagebeschermende additieven overtreft. Onder invloed van hoge belasting en oplopende bedrijfstemperatuur worden door T.G.O.A. op chemisch-fysische wijze de ruwheden in het metaaloppervlak gepolijst en geëgaliseerd. Dit op een wijze die met normale additieven niet mogelijk is. Wanneer er bij het aan- of uitlopen stootbelastingen ontstaan die onverhoopt weer beschadigingen van het oppervlak tot gevolg hebben, dan wordt het T.G.O.A. additievenpakket opnieuw geactiveerd.

De Optigear 1100 serie is goedgekeurd in de Cincinnati Milacron Thermal Stability Test. Deze test beoordeelt de oxidatiestabiliteit en de corrosie van koper en staal.

Optigear 1100 tandwielolie is goedgekeurd als P 74, P 59 en P 35 achtereenvolgens voor de ISO graden 220, 320 en 460.

Deze olie overtreft de minimum eisen van DIN 51517 Deel 3 voor CLP tandwielolie.

Toepassing
Aanbevolen toepassingen zijn voor rechte, schuine, V, conische en planeetaandrijvingen. De olie wordt ook gebruikt in koppelingen waar fijne filtratie vereist is, alsook in wentellagers. Optigear 1100 is het meest effectief indien de aandrijving vanaf het begin hiermee gevuld is, maar de ervaring leert dat de olie ook zijn nut bewijst in aandrijvingen waar de loopvlakken in bedrijf al schade hebben opgelopen.

Voordelen
• Bij nieuwe machines geen inloopolie of extra additieven nodig. Ook het leppen van tandwielen is niet meer nodig.
• Herstel van beschadigde loopvlakken op micro-schaal.
• Minder wrijving dus lagere bedrijfstemperaturen en minder slijtage.
• Minder loopruis van de aandrijving.
• Langere levensduur van olie en machine-onderdelen door betere bescherming.
• Lagere onderhoudskosten.
• Minder olieverbruik door langere standtijden van de olie.
• De speciale T.G.O.A. additieven van Optigear 1100 zullen de smeerkanalen niet verstoppen.
Specificaties
Merk Castrol
Verpakking 208L
    Aan het laden
    Aan het laden