CASTROL AIRCOL CM 150 20L

Item No. A14744
De Castrol Aircol™ PD-olie is een reeks compressoroliën op basis van hooggeraffineerde minerale oliën, die zijn bedoeld voor het smeren van zowel zuiger- als roterende luchtcompressoren. Toepassing De Aircol PD-kwaliteiten zijn asloze oliën die worden aanbevolen voor het smeren van rotors, lagers en
This product is temporarily out of stock.
Description
De Castrol Aircol™ PD-olie is een reeks compressoroliën op basis van hooggeraffineerde minerale oliën, die zijn bedoeld voor het smeren van zowel zuiger- als roterende luchtcompressoren.

Toepassing
De Aircol PD-kwaliteiten zijn asloze oliën die worden aanbevolen voor het smeren van rotors, lagers en tandwielen in roterende compressoren, met name oliegesmeerde schroefcompressoren, met een smeermiddelvervangingscyclus van tot wel 2000 uur onder normale gebruiksomstandigheden. Normale gebruiksomstandigheden in schroefcompressoren worden gedefinieerd door een maximale uitlaatluchttemperatuur ≤ 100 °C, zoals gedefinieerd in ISO 6743-3:2003.

Aircol PD kan worden gebruikt voor zowel normaal als zwaar gebruiksmering van zuiger- en roterende luchtcompressoren met druppelsmering, zoals gedefinieerd in ISO 6743.

Normaal gebruik is gedefinieerd als:
 • uitlaattemperaturen ≤ 165 °C
 • verschildrukken ≤ 2,5 MPa (25 bar)
 • uitlaatdrukken ≤ 7,0 MPa (70 bar).
Zwaar gebruik is gedefinieerd als:
 • uitlaattemperaturen > 165°C
 • verschildrukken > 2,5 MPa (25 bar)
 • uitlaatdrukken > 7,0 MPa (70 bar)
Aircol PD-compressoroliën hebben een geringe neiging tot koolstofvorming en voldoen aan de eisen van de DIN 51506 VDL-classificatie voor zuigercompressoren met luchtuitlaattemperaturen tot 220 °C. De keuze van de vereiste viscositeit moet worden gebaseerd op de aanbeveling van de compressorfabrikant. Over het algemeen geldt dat Aircol PD 32 en 46 geschikt zijn voor oliegesmeerde roterende compressoren, terwijl Aircol PD 68 en 100 een goede keuze zouden zijn voor het smeren van carters en cilinders van zuigercompressoren. Aircol PD 150 wordt aanbevolen voor schottencompressoren of voor zuigercompressoren die worden gebruikt bij hoge omgevingstemperaturen.

Het Aircol PD-assortiment is volledig compatibel met nitriel-, siliconen- en fluorpolymeer afdichtmaterialen.

Aircol PD is als volgt geclassificeerd:
 • DIN 51506-classificatie – VDL
 • ISO 6743/3 - DAA en DAB voor zuigerluchtcompressoren, DAG voor roterende luchtcompressoren
Aircol PD voldoet aan de eisen (voor de betreffende viscositeitklasse) van grote compressorfabrikanten, zoals Atlas Copco, Champion, Sullair, Compair/Broomwade, Ingersoll-Rand, Kaeser en Bauer.

Voordelen
 • Goede waterafscheidende kenmerken zorgen ervoor dat condens gemakkelijk van de olie wordt gescheiden. Dit minimaliseert de kans op vorming van emulsies, die het olieafscheiderelement kunnen blokkeren.
 • Volledig beschermd tegen corrosive; zelfs bescherming in vochtige bedrijfsomstandigheden.
 • Goede thermische stabiliteit, lage vluchtigheid en geringe koolstofvorming verminderen de kans op brand en explosies en leiden tot een langere standtijd (tot 2000 uur).
 • Geringe vorming van afzettingen verlengt de verversingsintervallen en zorgt voor een langere standtijd van luchtfilters en daardoor lagere onderhoudskosten.
 • Uitstekende coalescentie-eigenschappen zorgen voor gering olietransport in de luchtstroom.
Specifications
Merk Castrol
Categorie Algemene industrie
Subcategorie Compressoroliën
Verpakking 20L
  Loading
  Loading