CASTROL RADICOOL SF 208L

Item No. A16555
Castrol Radicool SF is een Longlife koelmiddel op basis van mono-ethyleenglycol met geavanceerde OAT (Organic Acid Technology). In tegenstelling tot traditionele antivries koelmiddelen, heeft Castrol Radicool SF geen amines, nitrieten, fosfaten, silicaten of andere anorganische inhibitoren. Castrol
This product is temporarily out of stock.
Description
Castrol Radicool SF is een Longlife koelmiddel op basis van mono-ethyleenglycol met geavanceerde OAT (Organic Acid Technology). In tegenstelling tot traditionele antivries koelmiddelen, heeft Castrol Radicool SF geen amines, nitrieten, fosfaten, silicaten of andere anorganische inhibitoren.

Castrol Radicool SF biedt een uitstekende bescherming tegen corrosie in het bijzonder bij motoren welke lichte metalen zoals aluminium toepassen. Het is geschikt voor een breed scala aan voertuigen, waaronder auto's, vrachtwagens en bussen met benzine- en/of dieselmotoren. Het is daarom bijzonder geschikt voor gebruik in gemengde wagenparken Castrol Radicool SF werkt over een groot temperatuurbereik voor een effectieve motorkoeling in alle klimaten.

Toepassing
Het speciale inhibitor pakket dat wordt gebruikt in Castrol Radicool SF stelt u in staat lange verversingsintervallen te hanteren met een uitstekende bescherming tegen corrosie, koelsysteem verstopping, oververhitting en bevriezing. Het is bijzonder geschikt voor gebruik in motoren waarbij gebruik gemaakt is van gietijzer, aluminium, koper of combinaties van deze metalen toegepast in moderne motoren. Het is ook compatibel met alle standaard rubber slangen, pakkingen en afdichtingen welke toegepast worden in het koelsysteem.

Castrol Radicool SF heeft een lange levensduur waardoor verlengde verversingsintervallen mogelijk zijn van 3 jaar en meer. Lange verversingsintervallen betekent lagere kosten en lagere mogelijkheid van schade aan het milieu.

Castrol Radicool SF is goedgekeurd door een aantal OEM's waaronder Mercedes Benz, Volkswagon, MAN en Ford. Het is ook aanbevolen tegen de specificaties van de volgende voertuigfabrikant; General Motors GM 6277M, Deutz, Cummins IS-serie en de N14 motoren, Jenbacher, Komatsu, Renault Type D, Jaguar CMR 8229 en MTU MTL 5048 Series 2000C & I.

Gebruiksvoorwaarden
Castrol Radicool SF dient te worden verdund tussen de 33% en 50% concentratie, met gedeïoniseerd / gedestilleerd water. Voor de beste allround prestaties, is het aanbevolen dat een 50% mengsel in water wordt gebruikt. Concentraties hoger dan 70% volume zijn af te raden. Om de optimale prestaties te behouden, dient Castrol Radicool SF niet gemengd te worden met andere koelmiddelen. Het wordt dan aanbevolen om koelsystemen volledig af te tappen en te spoelen met schoon water alvorens ze opnieuw te vullen met water en Castrol Radicool SF.

Voordelen
Castrol Radicool SF biedt een uitstekende bescherming tegen corrosie en cavitatie en heeft een effectieve smering van de waterpomp. De technologie welke gebruikt wordt in de Castrol Radicool SF voorkomt de opbouw van calcium neerslag uit het gebruik van hard water, waardoor het de mogelijkheid van een radiator verstopping tegengaat en voldoende doorstroming van de koelvloeistof door het koelsysteem gewaarborgd blijft.

Deze technologie verbetert ook de warmteoverdracht eigenschappen waardoor motoren op een optimale bedrijfstemperatuur kunnen blijven functioneren.

Castrol Radicool SF bevat een speciaal "bitter" additief om onbedoelde inname te voorkomen.

Product prestatie claims
ASTM D3306 (I)
ASTM D4985,
ASTM D6210
BS - BS 6580:2010
JASO JIS K2234
Deutz DQC CB-14
Meets Ford WSS-M97B44-D
MAN 324 Typ SNF
MB-Approval 325.3
VW TL-774F (G12+)
DAF 74002

Oude benaming(en)
Castrol Antifreeze SF
Specifications
Merk Castrol
Categorie Antivries en koelvloeistoffen
Subcategorie Puur
Viscositeit/Kenmerk Paars
Verpakking 208L
Productprestatieclaims ASTM D3306 (I) ; ASTM D4985, ; ASTM D6210 ; BS - BS 6580:2010 ; JASO JIS K2234 ; Deutz DQC CB-14 ; Meets Ford WSS-M97B44-D ; MAN 324 Typ SNF ; MB-Approval 325.3 ; VW TL-774F (G12+) ; DAF 74002
    Loading
    Loading