CASTROL RADICOOL SF PREMIX 208L

Item No. A15764
Castrol Radicool SF premix is een Longlife koelmiddel op basis van mono-ethyleenglycol met geavanceerde OAT (Organic Acid Technology). In tegenstelling tot traditionele antivries koelmiddelen, heeft Castrol Radicool SF geen amines, nitrieten, fosfaten, silicaten of andere anorganische inhibitoren.
This product is temporarily out of stock.
Description
Castrol Radicool SF premix is een Longlife koelmiddel op basis van mono-ethyleenglycol met geavanceerde OAT (Organic Acid Technology). In tegenstelling tot traditionele antivries koelmiddelen, heeft Castrol Radicool SF geen amines, nitrieten, fosfaten, silicaten of andere anorganische inhibitoren.

Castrol Radicool SF premix biedt een uitstekende bescherming tegen corrosie in het bijzonder bij motoren welke lichte metalen zoals aluminium toepassen. Het is geschikt voor een breed scala aan voertuigen, waaronder auto's, vrachtwagens en bussen met benzine- en/of dieselmotoren. Het is daarom bijzonder geschikt voor gebruik in gemengde wagenparken.

Castrol Radicool SF premix werkt over een groot temperatuurbereik voor een effectieve motorkoeling in alle klimaten en biedt een bescherming tegen het bevriezen tot - 37°C.

Toepassing
Het speciale inhibitor pakket dat wordt gebruikt in Castrol Radicool SF premix stelt u in staat lange verversingsintervallen te hanteren met een uitstekende bescherming tegen corrosie, koelsysteem verstopping, oververhitting en bevriezing. Het is bijzonder geschikt voor gebruik in motoren waarbij gebruik gemaakt is van gietijzer, aluminium, koper of combinaties van deze metalen toegepast in moderne motoren. Het is ook compatibel met alle standaard rubber slangen, pakkingen en afdichtingen welke toegepast worden in het koelsysteem.

Castrol Radicool SF premix heeft een lange levensduur waardoor verlengde verversingsintervallen mogelijk zijn van 3 jaar en meer. Lange verversingsintervallen betekent lagere kosten en lagere mogelijkheid van schade aan het milieu.

Voordelen
Castrol Radicool SF premix biedt een uitstekende bescherming tegen corrosie en cavitatie en heeft een effectieve smering van de waterpomp. De technologie welke gebruikt wordt in de Castrol Radicool SF premix voorkomt de opbouw van calcium neerslag uit het gebruik van hard water, waardoor het de mogelijkheid van een radiator verstopping tegengaat en voldoende doorstroming van de koelvloeistof door het koelsysteem gewaarborgd blijft. Deze technologie verbetert ook de warmteoverdracht eigenschappen waardoor motoren op een optimale bedrijfstemperatuur kunnen blijven draaien.

Castrol Radicool SF premix bevat speciaal "bitter" additief om onbedoelde inname te voorkomen.

Product prestatie claims
ASTM D3306(III)
ASTM D4985
ASTM D6210
BS 6580:2010
MAN 324 Typ SNF
MB-Approval 326.3
Deutz-DQC CB-14

Oude benaming(en)
Castrol Antifreeze SF Premix
Specifications
Merk Castrol
Categorie Antivries en koelvloeistoffen
Subcategorie Klaar-voor-gebruik
Viscositeit/Kenmerk Paars
Verpakking 208L
Productprestatieclaims ASTM D3306(III) ; ASTM D4985 ; ASTM D6210 ; BS 6580:2010 ; MAN 324 Typ SNF ; MB-Approval 326.3 ; VW TL 774F (G12+) ; Deutz DQC CB-14 ; DAF 74002
    Loading
    Loading