CASTROL MOLUB-ALLOY OG 936SF HVY 12X0,4L SPRAY

Item No. A16567
Castrol Molub-Alloy OG 936 SF Heavy (voorheen Molub-Alloy 936 SF Heavy) is een smeermiddel voor open tandwielen dat specifiek is ontwikkeld voor toepassing op zwaar materieel in mijnbouw en industrie. Molub-Alloy OG 936 SF Heavy is samengesteld voor een maximale bescherming van tandwielen en
This product is temporarily out of stock.
Description
Castrol Molub-Alloy OG 936 SF Heavy (voorheen Molub-Alloy 936 SF Heavy) is een smeermiddel voor open tandwielen dat specifiek is ontwikkeld voor toepassing op zwaar materieel in mijnbouw en industrie.

Molub-Alloy OG 936 SF Heavy is samengesteld voor een maximale bescherming van tandwielen en leibanen op zware draglines en shovels. Het heeft een potentiële vermindering van de milieuvervuiling omwille van het feit dat het geen zware metalen bevat.
Er is een bedrijfseigen mengsel van vaste smeermiddelen opgenomen om de belastbaarheid en bescherming tegen slijtage te verbeteren. Deze vaste smeermiddelen hebben een synergetische werking met andere antislijtage toevoegingen. Dit verlaagt contacttemperaturen en slijtage en zorgt voor een uitstekende bescherming tegen lassen bij extreme druk en schokbelastingen. De structurele integriteit en sterkte van de smeerfilm zijn bijzonder waardevol bij het plaatsen van nieuwe tandwielen vanwege de initiële hoge ruwheid in nieuwe bewerkte oppervlakken. De smeerfilm moet de oppervlakken voldoende uit elkaar houden om de invloed van ruwheden op te vangen en zo beginnende putvorming ('pitting') te verminderen, die later zou kunnen leiden tot voortschrijdende en destructieve putvorming.

Een hooggeraffineerde, visceuze, paraffinische basisolie heeft een uitstekende, natuurlijke chemische en thermische stabiliteit. Molub-Alloy OG 936 SF Heavy is samengesteld om goed te vloeien tijdens het vormen van de smerende laag. Het biedt toch weerstand tegen 'uitknijpen' en hecht zich hardnekkig, zelfs aan rechtopstaande tandwieltanden. In de formulering zijn roest- en oxidatieremmers opgenomen om de apparatuur en de smeerfilm in extreme klimaat omstandigheden te beschermen.

Toepassing
Molub-Alloy OG 936 SF Heavy is geschikt voor gebruik op alle typen open tandwielen, tandheugels en rondsels en glijdende of slippende toepassingen zoals op draglines en shovels. Het product kan zowel handmatig of via heavy duty automatische smeersystemen worden aangebracht.
Het product wordt op grote schaal gebruikt in de mijnbouw, de bouw, bij onshore-boorinstallaties en offshoreinstallaties
en wordt toegepast voor een effectieve smering en bescherming van:
- Tandheugel en rondselmechanismen
- Overstekende skidsystemen
- Open tandwielen en glijvlakken van aanmeerlieren
- Lossystemen voor FPSO's
- Draaikransen van hijskranen
- Onbeschermde schroefdraadwindingen op kleppen in drukleidingen
- Heavy duty-bescherming voor de ultieme bescherming van staalkabels

Molub-Alloy OG 936 SF Heavy voldoet aan de specificaties van Bucyrus International SD 4713 (CAT) en Komatsu voor smeermiddelen voor open tandwielen.

Voordelen
-In de formulering van het product is rekening gehouden met het milieu; dit smeermiddel is vrij van oplosmiddelen, lood, antimoon en barium.
- Vormt een stevige, duurzame laag met een 'dempend' effect, zelfs bij extreme druk en bijzonder lage snelheden.
- De laag biedt weerstand aan erosie als gevolg van regen en biedt weerstand aan loskomen in stoffige omgevingen.
- De film is bestand tegen afbraak door de invloed van verontreinigende oliën en vetten afkomstig van naburige mechanismen.
Specifications
Merk Castrol
Viscositeit/Kenmerk NLGI 1
Verpakking 12X0,4L
    Loading
    Loading