CASTROL SPHEEROL LCX 6002 18KG

Item No. A16575
Spheerol LCX 6002 is een speciaal lithiumcomplex vet met consistentie van NLGI 2. Het product maakt gebruik van een unieke combinatie van polymeren en EP-additieven voor de hoogste slijtvastheid onder extreme druk, gecombineerd met uitstekende waterbestendigheid en hechting. De hooggeraffineerde
This product is temporarily out of stock.
Description
Spheerol LCX 6002 is een speciaal lithiumcomplex vet met consistentie van NLGI 2. Het product maakt gebruik van een unieke combinatie van polymeren en EP-additieven voor de hoogste slijtvastheid onder extreme druk, gecombineerd met uitstekende waterbestendigheid en hechting. De hooggeraffineerde minerale basisolie heeft een viscositeit van 200 mm²/s bij 40°C, die een uitstekende hydrodynamische bescherming biedt bij langzaam tot middelmatig snel draaiende zwaarbelaste lagers en die ook zorgt voor de uitzonderlijke waterbestendigheid van het product. Het temperatuurbereik van Spheerol LCX 6002 is van -20°C tot +160°C.

Toepassing
Spheerol LCX 6002 blinkt uit in een breed scala van veeleisende offroad-toepassingen, zoals transportbanden, chassispunten, emmerscharnieren, zwaarbelaste glijlagers in laadschoppen en andere mijnbouw- en bouwmachines. Spheerol LCX 6002 maakt gebruik van geavanceerde additieventechnologie die dit smeermiddel bestand maakt tegen uitspoeling en waterverontreiniging doordat er een reactie optreedt met het insijpelend water die het smeervet net kleveriger maakt. Dit zorgt ervoor dat het vet de NLGI-consistentieklasse behoudt, zelfs bij een verontreiniging met water tot ongeveer 20 gewichtsprocent. Uitgebreide praktijktests tonen aan dat Spheerol LCX 6002 goed in positie blijft onder alle omstandigheden.

Voordelen
  • Uitstekende EP-bescherming verlengt de levensduur van de lagers en vermindert machinestilstand ten behoeve van onderhoud.
  • De uitstekende waterbestendigheid maximaliseert de bescherming, vermindert vetverbruik en verlengt de smeerintervallen, met name in
  • offroad-toepassingen en in de bouw.
  • Uitstekende 'positiestabiliteit' betekent minimale hersmering en downtime van de apparatuur.
  • Uitstekende oxidatieweerstand zorgt ervoor dat het product langere tijd kan werken in uiteenlopende klimatologische omstandigheden.
Specifications
Merk Castrol
Categorie Algemene industrie
Subcategorie Vetten
Viscositeit/Kenmerk NLGI 2
Verpakking 18KG
    Loading
    Loading