CASTROL PERFORMANCE BIO HE 46 208L

Art nr. A17143
The Castrol Performance™ Bio HE range (voorheen Carelube SES) is een biologisch afbreekbare hydraulische vloeistof op basis van speciale verzadigde synthetische esters. Het heeft een uitgebalanceerd pakket toevoegingen, die zorgen voor goede oxidatiestabiliteit, anticorrosie- en antislijtage
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Omschrijving
The Castrol Performance™ Bio HE range (voorheen Carelube SES) is een biologisch afbreekbare hydraulische vloeistof op basis van speciale verzadigde synthetische esters. Het heeft een uitgebalanceerd pakket toevoegingen, die zorgen voor goede oxidatiestabiliteit, anticorrosie- en antislijtage eigenschappen alsmede compatibiliteit met loodhoudende lagerlegeringen. Dankzij de speciale synthetische basiolie bezit Performance Bio HE een zeer hoge viscositeitsindex en een extreem laag stolpunt.

Toepassing
Performance Bio HE is bestemd voor toepassing in alle hydraulische systemen, waarbij gevaar bestaat dat lekvloeistof het grondwater en de riolering vervuilt zoals bijvoorbeeld in grondverzetmachines, vuilniswagens, land- en bosbouwmachines, railvoertuigen, persen en wikkelmachines. Dankzij de zorgvuldig gekozen basisolie kan het gebruikt worden tot +120 °C. De viscositeitsindex heeft een hoge waarde wat betekent dat de viscositeit van het product relatief weinig afhankelijk is van de temperatuur. De milieuvriendelijke aard, gemeten volgens de CEC L-33-A-93 test is >90%. Performance Bio HE is niet mengbaar met water. Performance Bio HE is mengbaar met hydraulische vloeistoffen op basis van minerale olie en plantaardige of synthetische esters. Desondanks wordt geadviseerd bij overschakeling van hydraulische vloeistoffen op basis van minerale oliën naar Performance Bio HE het systeem volledig leeg te maken omdat vermenging met minerale olie de biologische afbreekbaarheid vermindert en omdat het kan leiden tot schuimproblemen. Performance Bio HE voldoet aan de eisen volgens VDMA 24568 voor een HEES ( Hydraulic Environmental Ester Synthetic ).

Voordelen
  • Makkelijk biologisch afbreekbaar.
  • Zeer hoge weerstand tegen oxidatie en hydrolyse.
  • Verdraagzaam met de gebruikelijke afdichtingen.
  • Beperkte schuimvorming ook bij vermenging met minerale olie.
  • Goed bestand tegen afschuiving.
Specificaties
Merk Castrol
Categorie Hydraulische vloeistoffen
Viscositeit/Kenmerk 46
Verpakking 208L
    Aan het laden
    Aan het laden