CASTROL CARECUT ES 2 20L

Art nr. A15275
Castrol CareCut ES 2 is een heldere en vrijwel kleurloze synthetische snijvloeistof samengesteld op basis van biologisch afbreekbare esters. Het product is chloorvrij en dus aanzienlijk minder belastend voor het milieu dan minerale producten. De lagere milieubelasting blijkt ook uit de indeling in
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Omschrijving
Castrol CareCut ES 2 is een heldere en vrijwel kleurloze synthetische snijvloeistof samengesteld op basis van biologisch afbreekbare esters. Het product is chloorvrij en dus aanzienlijk minder belastend voor het milieu dan minerale producten. De lagere milieubelasting blijkt ook uit de indeling in WGK 1 ('Wasser Gefährdungs Klasse'), de veiligst mogelijke.

Het biedt de gebruiker belangrijke voordelen wanneer conventionele minerale oliën onvoldoende prestaties leveren, als er veel nevelvorming of geuroverlast optreedt of wanneer er hoge eisen aan de veiligheid voor het milieu gesteld worden.

Toepassing
Castrol CareCut ES 2 is geschikt voor zware slijpbewerkingen, zoals profiel-, tandwiel-, kruipgang- en gereedschapslijpen van staal en roestvrijstaal op machines zoals Niles, Kapp, Reishauer en Walter. Het kan gebruikt worden met alle normale slijpstenen en is speciaal geschikt voor CBN stenen. Het kan ook gebruikt worden voor algemene bewerking, ook voor non-ferro metalen.

Eigenschappen en voordelen
 • Weinig mist of schuim, zelfs bij hoge druk, geeft minder olieverbruik en schone werkomgeving en dus verhoogde productiviteit.
 • Uitstekende spoelende en smerende werking geeft lange levensduur van het gereedschap, hoge oppervlaktekwaliteit en nauwkeurige maatvoering.
 • Dankzij de lage viscositeit en uitstekende bevochtiging minder uitsleep en lager verbruik.
 • Goede filtreerbaarheid en hoge oxidatiestabiliteit geven het product een lange levensduur.
 • Bevat geen chloor, minerale olie en geen zware metalen. De ester basisolie is gemakkelijk biologisch afbreekbaar. Het product is dus weinig belastend voor het milieu en geeft een reductie van afvoerkosten.
 • Hoog vlampunt, weinig geur en weinig mistvorming geven een verbetering van de werkomgeving.
 • Dankzij superieure technolgie van additieven geschikt voor een brede range metalen en dus de mogelijkheid verschillende oliesoorten te vervangen.
 • Goed zicht op het werkstuk door de heldere en vrijwel kleurloze vloeistof.
Specificaties
Merk Castrol
Categorie Metaalbewerkingsindustrie
Subcategorie Volle verspaningsvloeistoffen
Verpakking 20L
  Aan het laden
  Aan het laden